Deterding, Henri Wilhelm August (1866-1939) De Olie Napoleon van de jaren twintig en dertig.Ooit groot heerser op aarde.Persoonlijke vriend van Hermann Göring, Adolf Hitler en B. Mussolini. Zijn wil was altijd wet en wie hem in de weg stond mocht terecht vrezen voor zijn leven. Had een bloedhekel aan communisten, linkse anarchisten en schavuiten als een Johannes Wardenier(wellicht). Was bevriend met menige NAZI topman.

Shell inderdaad overal in het Duitsland van toen 1934-1944.

Olie maatschappijen

Politie te paard in Wolvega, om Wardenier te beschermen. Er was een bedrag van 10.000 gulden op het hoofd van Wardenier gezet door de olie maatschappijen. Dhr. Bouma, veldwachter werd Wardenier zijn bodyguard....

"Ik ken Johannes Wardenier niet. Ik ken zijn uitvinding noch zijn motor. Wardenier is voor mij slechts een stofje op mijn overjas die dagelijks wordt afgestoft".......10-11-1934 aldus Henri Deterding, olie baron and Shell mede eigenaar.

Wat hadden olie maatschappijen te doen met de uitvinding van Johannes Wardenier?

"Shell, wie kent deze gigant niet....was al bij de oprichting in 1890 al "Koninklijk" dankzij Koning Willem III."

Wereldwijd maakte hij naam, Henri Deterding, maar hij eindigde zijn leven met een besmet blazoen. De oliemagnaat Henry Deterding liet Nederland een van de grootste concerns ter wereld na, maar Koninklijke-Shell zelf zwijgt zijn grondlegger het liefst dood.

Deze Shell topman was goed bekend met de moord op Ernst Julius Röhm, de SA man die werd vermoordt door Adolf Hitler(juli 1934), samen met nog zeker 200 anderen zogenaamde 'vijanden' van het nieuwe regime. Voor Johannes Wardenier nauwelijks voor te stellen hoe hij zijn eigen leven op het spel zette met de aankondiging van een 'brandstofloze motor' destijds in november 1934.

De zeemans- zoon stierf in 1939 en werd in Duitsland begraven. Er stonden hakenkruisvlaggen bij zijn graf.

De harde Olie en Brandstof cijfers van Koninklijk Shell N.V.;

In 2018 was de omzet van Shell ongeveer 305 Miljard Euro met een winst van 13 Miljard. Er werd alleen al in Nederland een record aan benzine en diesel verkocht van 5.5 miljard en 7.7 miljard liter. Ook nog eens 276 miljoen liter LPG. Ze investeren in Gas en Olie maar liefst 24.5 Miljard in 2018!

Alle technologieën worden tegengehouden puur, omdat ze anders de ontwikkeling kosten en investeringen van het verouderde product er niet uithalen is ook de filosofie van Shell. Voor de bühne spelen ze het spel dat ze ook "green" zijn met windmolenparken, maar hun "CORE" business is Gas en Olie.

Shell en de Bataafse Petroleum Maatschappij van Sir Henri Deterding met een Shell directeur Colijn die in 1934 premier was van Nederland. Het Koningshuis had zelf Shell opgericht (Willem III) dus de belangen van Wilhelmina als rijkste vrouw op aarde in die tijd was ook te danken aan haar belangen in Olie en Gas!

Naast Henri Deterding, die innig bevriend was met de Nazi kopstukken zo ook met de Duitse Prins Bernhard(in zijn jongere jaren als NSDAPSS lid)waren Gerrit Wagner en Jonkheer John Hugo Louden opvallend. Vooral na 1945 kwam er een enorme opgang in Gas en Oliewinning en verkoop van fossiele producten zo ook bestrijdingsmiddelen door Shell.

In mijn onderzoek rond de affaire Wardenier bleek dat Henri Deterding zijn invloed liet gelden aan de toenmalige premier Dr. Colijn(oud Shell topman) en Wilhelmina. Dit trio zorgt vanuit hun top-down macht dat de commissarissen van de Koningin van Overijssel werd ingelicht. Hierop werd de burgemeester(Dhr. Maas) van Wolvega, op het matje geroepen voor overleg van de "hogere machten en autoriteiten" waar Dhr. Eugen Maas later over sprak als een excuus.

Rond 1959-1960 zien we de bemoeizucht van Shell opnieuw, maar ook van de CIA, BVD, regering en de Bilderberg Groep die dankzij... Prins Bernhard werd opgericht. Opmerkelijke verslagen zag ik dat bijvoorbeeld in Amerika alle elektrische bus lijnen werden opgeheven door oliemaatschappijen samen met General Motors. Daarbij had je de enorme invloed van de Rockefeld Foundation die de "green revolutie' promootte ofwel kunstmest en bestrijdingsmiddelen gemaakt met oliemaatschappijen en haar macht.

De aankondiging van Wardenier in 1959 kwam koud op het dak en mijn vermoeden is dat dit noodlottig werd voor Johannes.

Ook is het bizar dat Philips als gloeilampen fabrikant ontzettend lang werkte aan de 'Stirling-Philips" motor die draaide zonder benzine, diesel of gasmengsels. Notabele werkte Philips met het Shell Lab samen......en zocht Philips de samenwerking met de CIA, Amerikaanse regering en Ford Motors of General Motors...

Je zou kunnen zeggen dat Philips topman Frits Philips een soort hobby avontuur had waar de olie maatschappijen over zijn schouders mee zaten te kijken. Zolang Shell niet werd gedupeerd was er niets aan de hand....

Opmerkelijk dat een zekere M. van Sluis beweerde in 1974; 10 jaar geleden werd een Wardenier type motor gedemonstreerd in een Rotterdamse opleidingsschool van Shell-Nederland. Bij een kennismaking bezoek aan die school-opleiding voor monteur en operator toonde de bedrijfschef de ouders van de leerlingen(een gezelschap van plusminus 120 personen)een op lucht draaiende motor. 'De Motor' werd begonnen met spiritus, terloops werd de naam Wardenier ook genoemd, maar niemand besteedde er verder aandacht aan.

Opmerkelijk dat Henry Deterding, de voormalige Shell Topman betrokken was met zijn goedkeuring aan de 'Langemessen weekend' in Duitsland. Adolf Hitler liet zeker 200 zogenaamde 'vijanden' vermoorden eind juni, begin juli 1934. Daaronder de bekende S.A. voorman Ernst Julius Röhm.

Het laat maar weer eens zien hoe gevaarlijk de aankondiging van Johannes Wardenier in november 1934 wel niet was. Had hij deze aankondiging gedaan in Duitsland dan was hij net als Ing. Greichen(uitvinder van een magneet motor)en andere 'vijanden staats' vermoordt geworden. Johannes Wardenier werd hoogst waarschijnlijk pas in 1960 als nog omgelegd....


Nazi begrafenis voor Henri Deterding in 1939 onze 'Koninklijke' directeur.

Het Shell kantoor in Nederland met de Duitse Vlag erop. Shell deed in de periode van 1934-1945 gewoon zaken met 'jan allemaal' . Het was toch een Koninklijk bedrijf ?

Shell en Philips werkten samen met de 'lucht motor' op het idee van Johannes Wardenier.

Reclame uit de jaren dertig

Beide giganten zorgen niet voor de aarde, maar ontnemen het alleen maar. Hun politiek is alleen macht en geld