H.M. Wilhelmina als een godin, boven een ieder verheven.

H.M. Wilhelmina werd destijds verafgood door haar onderdanen

Joop den Uyl gaf Bernhard van repliek.

De rol van Het Koningshuis over de uitvinding van Johannes Wardenier is lang onbelicht gebleven.

H.M. Wilhelmina en haar belang in Shell en de Bataafse Petroleum Maatschappij. Als hoofd van toen 70 miljoen zielen en onderdanen die Het Koninkrijk der Nederlanden toen nog had door hun overzeese gebieden.

Koningin Wilhelmina had naar verluidt 25 procent van de aandelen van Shell. Zover bekend is dat belang nooit verkocht. Wel bestaat de kans dat het aandelen pakket in stukken van kleiner dan vijf procent is gehakt. Want als iemand minder dan vijf procent van de aandelen van een bedrijf bezit, hoeft dat niet openbaar te worden gemaakt.

De vermeende koninklijke aandelen zijn extra pikant nu het gedrag van Shell rond de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ter discussie staat.

Aan me om u mee te nemen in de belangen van dit Oranje Huis, inclusief hun bastaard kinderen van Willem III die in de buurt van Steenwijk woonden en familie waren van de latere Johannes Wardenier...ook weer bizar!

Ook drie baronnen spelen een rol in de affaire Wardenier, twee van hen waren commissarissen van Wilhelmina de Koningin(Friesland en Overijssel). Ook de burgemeester van Zwolle was een baron toen. Twee andere voor Wardenier bekende baronnen kwamen uit Amersfoort.

Het is bekend dat het Koningshuis niet de democratie van Nederland ondersteunde in hun doen en laten. Ze staan bekend om hun 'monachale denken' en leven zonder kritiek. Zo was het ook in de tijd van de 'almachtige Wilhelmina' die 70 miljoen onderdanen had. Als het Koningshuis boven elke democratische wet stond kunt u zelf wel inleven hoe hun belangen werden beschermd.

Hare Majesteit Wilhelmina ging in 1934-1935 liever op vakantie dan een "Koninginne dag' te vieren met het gewone volk. Deze arrogantie was ook kenmerkend voor een Staatshoofd die boven een iedereen stond.Het gewone volk moest ontberen.

De rol van Prins Bernhard(1911-2004) meenemen. Deze Duitse Prins van Lippe-Biesterfeld trouwde spectaculair met Juliana. Een korte relaas over de bijzondere Duitse man;

Juliana en Bernhard trouwden in 1937, nadat in een vernederende zoektocht door heel Europa naar een man voor de Nederlandse troonopvolgster was gezocht. Tot vlak voor de verloving had Bernhard nog twee andere aanzoeken lopen. In de lange periode dat de twee waren gehuwd, was Bernhard stelselmatig overspelig. Hij was jaarlijks vele maanden 'de hort op'. Volgens Withuis kleineerde Bernhard zijn echtgenote voortdurend, ook publiekelijk. Al tijdens de huwelijksreis stelde een door Withuis geciteerde waarnemer vast: 'Hij mag dan een prins zijn, een heer is hij niet.' Bernhard verwekte twee buitenechtelijke dochters bij verschillende vrouwen.

Dhr. Withuis onthult dat Bernhard in het paleis zijn handen niet kon thuishouden. Ze schrijft: 'Gouvernante Nitschmann deed haar deur op slot om zich de prins van het lijf te houden. Haar jonge opvolgster werd door hem belaagd. Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend; ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; die geloofde haar, omdat hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was. Een jong lid van de Juliana- toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was.'

Withuis in de Volkskrant: 'In mijn ogen was hij feodaal. Hij was 'de baas in huis' en vond het niet nodig zich te beheersen.'

Tussen Juliana en Bernhard was de breuk inmiddels al onherstelbaar. Dat Juliana tijdens het Lockheed-schandaal (1976), toen bleek dat Bernhard steekpenningen had aangenomen, hem toch de hand boven het hoofd hield, verklaart Withuis uit haar levenslange, onwerkelijke hoop dat het nog goed zou komen tussen hen beiden.

Het was Bernhard zelf die lid werd van de Duitse NSDAP en ook nog sinds 1933(09-05) van de SS. De redenen dat hij dit deed volgens insiders was om zijn bankroete familie status te geven in Hitler zijn Derde Rijk. Ook kon hij voordelig benzine kopen als lid....

De sprookjes prins Bernhard was voor velen een held en niet de schurk. Maar het Nederlandse volk wilde nou eenmaal zijn sprookjes prins die hij zeker niet was.

De rol die Bernhard speelde omtrent Johannes Wardenier was vooral in de periode 1954-1960. Bernhard werd de ongekroonde Koning van ons land en zette de Bilderberg Groep op. Hij kreeg nog meer macht en aanzien. Ook waren zijn banden met de BVD/CIA(veiligheid diensten) en de almachtige grote multinationals op zijn hoogtepunt beland. Hij ontpopte zich als brute rokkenjager. Overal zag hij geld en hij dealde met de meest grote schurken op aarde, totdat premier Den Uijl zich ermee ging bemoeien als socialist. Later kreeg hij nog een deksel op zijn dikke neus toen.

Dat Bernhard betrokken was als adviseur bij de BVD/CIA is meer dan duidelijk omdat hij het land in een ijzeren greep hield als ongekroonde Duitse Koning in Nederland.

De Duitsers namen wel wraak op deze 'afvallige' Duitser in 1976 . Ze drukten in hun bladen dat Prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van voor de aankoop vliegtuigen. Dat hij vaker steekpenningen aannam was de gewoonste zaak dat mag u bekend zijn.

Zo trots als een pauw stonden drie baronnen uit de noordelijke provincies samen met H.M. Wilhelmina op het bordes in 1938.

Bij een kringloopwinkel voor 6 euro aangeboden dit bord uit 1938. De tekst zegt genoeg hoe H.M. Wilhelmina regeerde vanuit haar belangen. Haar kringloop is voorbij...

De trotse Prins Bernhard , een 'schurk' die het hele Koningshuis deed schudden met zijn (wan)gedragingen.

Bernhard nog samen met Juliana, deze corrupte prins was niet alleen een rokkenjager eerste klas, maar ook een corrupte schurk. Zijn huwelijk met Juliana was gewoon zijn carrière.

Bernhard op Film

Prins Bernhard een 'schurk' die indirect betrokken was bij het eind van het Wardenier tijdperk in 1960.

Uitgebreid verslag over deze Bernhard

Duidelijke taal over Bernhard.