Fossiel vrij leven binnen één generatie

Het idee van een 'Perpetuum Mobile' van de eeuwigdurende beweging zonder benzine of diesel. Anno 2019 spreken grote en kleine bedrijven zich uit naar een Co2 neutrale samenleving.

Zelfs een groot bedrijf roept; "Fossiel vrij leven binnen een generatie" (Vattenfall)

Toen in 1934 een zekere Johannes Wardenier de aankondiging deed samen met de toenmalige wethouder Willem Muurling van een 'brandstofloze' motor werden ze na enkele dagen afgeserveerd.

Is het zo vreemd om vandaag de dag te zinspelen op een aarde die niet afhankelijk wordt van partijen als Exxon en Shell ? Al die miljarden verdienende multinationals in olie en gas?

Waarom denkt u dat bepaalde uitvindingen nooit worden geboren en getogen ? Wardenier zijn motor idee destijds? Waarom werd hij toen en nu nog verguisd met veel cynisme?

Over SHELL, die volgens mijn onderzoek de 'kwade genius' is geweest naar Johannes Wardenier toe, heb ik nog wel een heldere boodschap;

Wat is Fossielvrij Onderwijs?
Fossielvrij onderwijs wil leerlingen beschermen tegen de groeiende invloed van de fossiele industrie op (basis)scholen. De fossiele industrie levert lesmateriaal en gastdocenten om z’n fossiele businessmodel ook in de toekomst zeker te stellen. Dat gaat lijnrecht in tegen het belang van kinderen.

We ontmaskeren de verborgen boodschap van de fossiele industrie
We maken ouders en leerkrachten bewust van de boodschap van de fossiele industrie in het onderwijs
We dringen bij de overheid aan om leerlingen te beschermen tegen de invloed van de fossiele industrie.
Dit soort uitspraken zijn verfrissend want ook ik leef op aarde om iets toe te voegen eraan in het Rentmeesterschap. Kunstmest en bestrijdingsmiddelen komen ook bij de chemie en olie maatschappijen vandaan.
Van kunstmest werden verschrikkelijke bommen gemaakt die massaal werden ingezet in de grotere oorlogen.
Dan leren we dat Agro-Chemie de oplossing zou zijn voor de voedsel productie en om honger te voorkomen. Belachelijk ! De wereld en de aarde is veel beter af ZONDER KUNSTMEST en bestrijdingsmiddelen.

Was dit niet Johannes Wardenier zijn idee ook in 1934? Ook de autobus had hij toen al getekend.

Nep verhalen van een bedrijf die met 'bloed' besmeurt hun zaken altijd deed. Ze pogen een nieuw verdienmodel uit te leggen om mensen wederom te misleiden.

Olie Maatschappijen Bankroet

Prachtige deel 6 uit de serie Swiebertje en de jaren 20-30 vorige eeuw waarin een oplichter olie aandelen verkoopt die waardeloos van waarde zijn . Wat zou dat mooi zijn geweest na Johannes zijn succesvolle uitvinding