Wat is het nu ?

Johannes Wardenier, door velen gezien als een miskent GENIE door anderen bezien als een FANTAST!

Zo werd hij te vaak beschreven door mensen in de periode 1934-1960 en ook daarna tussen 1960-2020. 

Als website maker vind ik deze vraag niet relevant, want Johannes Wardenier was vooral de mens. Hij kreeg te maken met enorme uitdagingen die geen jongere uit zijn armoedige milieu en regio ooit aankon. Het geheel in de context van die jaren.....

Je moet dus rekening houden met de omstandigheden van de mens Johannes vooral.

Omdat het een open vraag is mag elke lezer daar zelf een idee over hebben. Als website maker en onderzoeker kom ik tot mijn eigen conclusies hierin.

Omdat Het Mysterie Wardenier wellicht het grootste mysterie is ooit in Nederland van de afgelopen 150 jaar dienen we voorzichtig te zijn met voorbarige conclusies. Indien u zelf grondig onderzoek doet, redelijke argumenten brengt met feitelijke onderbouwing dan pas.... kunt u uw bevindingen publiceren. 

We hebben als redactie reeds gezien dat een schrijver een boek uitbrengt dat dit het ware verhaal over Wardenier zou zijn. Het is ongepast om te claimen vanuit een gekleurd geschetst beeld van vaak eigen belangen.

Dat Johannes Wardenier intelligent was en niet intellectueel is ons meer dan duidelijk. De intellectueel kan niet buiten zijn raamwerken denken, doet zich geleerd voort en is geordend in woorden en bestuur. Doch intelligent is anders.

Het feit dat een 'ongeletterders Johannes zulke boeiende zaken kon brengen in woord en daad is dan ook wel een huzarenstukje. Het is dan ook schrijnend dat de zogenaamde intellectuelen Johannes Wardenier weg zetten als 'ongeletterde boeren kul' ...

Deze zelfde zogenaamde intellectuelen hebben zichzelf wijsgemaakt dat atoombommen en ruimtevaart een werkelijkheid is.