Schrijversnaam Fokke van Lute

'Fokke van Lute' maakte alles mee

Onder zijn schrijversnaam Fokke van Lute schreef Fokke Middendorp over de egschiedenis van weststellingwerf en natuurlijk heeft ook hij verscheidenen keren aandacht besteed aan de vinding van Johannes Wardenier. de in 1905 in Wolvega geboren Middendorp was 29 jaar oud, toen wardenier in 1934 voor 'wereldsensatie' zorgde.

Dat heeft hij dus allemaal van zeer nabij meegkregen en natuurlijk vooral alle commotie in de periode daarop. Hij overleed op hoge leeftijd, 96 jaar, in 2001.

Ook was deze journalist bij de Hepkema's Courant goed ingevoerd bij de gang van zaken destijds. Je zou hem een soort kroon getuige kunnen noemen in De zaak Wardenier.

Vooral zijn aanwezigheid bij de kapperszaak of salon Poelsma in Wolvega was historisch. Daar liet Willem Muurling zich knippen en scheren(05-11-1934), en zo hoorde hij de verhalen aan dat Willem Muurling een draaiende motor had gezien en dat er veel belangstelling was voor Johannes zijn uitvinding.

Fokke van Lute zijn werken en journalistiek hebben veel bijgedragen voor het gevolg van echte getuigen die Johannes Wardenier persoonlijk hebben gekend.