Kees van Dijk uit Sneek

Iemand die ook de laatste 10 jaar zich heeft ingezet voor Johannes Wardenier is Kees van Dijk uit Sneek. 

Kees van Dijk starte in 2012 , 100 jaar na de geboorte van Johannes Wardenier. De bevolking werd amper meer ' koud of warm' van Het Mysterie Wardenier.

Wellicht komt Kees van Dijk met nog meer info. 

-----------------------------------------------------------------

Kranten artikel uit 2012....Stellingwerf

Wolvega – In 1934 haalde Johannes Wardenier het nieuws wereldwijd, met zijn uitvinding van een brandstofloze motor. De motor zou geproduceerd gaan worden in een fabriek die in Wolvega moest komen. Kees van Dijk uit Sneek wil de herinnering aan Wardenier levend houden.

Afgelopen donderdag was het precies honderd jaar geleden dat de uitvinder van de brandstofloze motor werd geboren. Op die dag hing Van Dijk op diverse plekken in Wolvega pamfletten op met het verhaal van Wardenier. Het verhaal is tot op de dag van vandaag omgeven door mysterie. Nog voordat iemand de motor had gezien, werd Wardenier krankzinnig verklaard opgenomen in een gesticht. Enkele dagen later kwam hij weer vrij, maar bij thuiskomst hoorde hij dat zijn motor was verdwenen. Volgens zijn ouders was de motor opgehaald door ‘enkele heren’. De motor is nooit teruggevonden. Kees van Dijk werd meteen in het verhaal gezogen, toen hij ervan hoorde. Hij ontmoette iemand die in Wolvega op school had gezeten. ‘En meteen vroeg ik hem of hij van Wardenier had gehoord. Dat had hij niet en dat verbaasde me’, vertelt Van Dijk. Samen met Henk Ymker, die een boekje over Wardenier schreef, zette hij de zoektocht voort. ‘Iedereen in Wolvega en omgeving zwijgt erover. Dat vind ik heel apart.’ Lees meer over het mysterie rond Wardenier en de zoektocht van Kees van Dijk in de Stellingwerf van vandaag.
 
----------------------------------------------------------------------------
Opmerkelijk feit is dat Kees van Dijk in contact was met een directe familid van Johannes Wardenier. Een oudere zus , Hendrika genaamd was getrouwd met een zekere Antony Nicola. Een kleinzoon woonde in Canada, Tony van der Roon. Hij was groot technicus op het gebied van energie en radio techniek.Helaas is Tony overleden aan 'hartfalen' zo ver bekend. Hij schreef aan Kees van Dijk ooit de volgende tekst ergens in 2003.

Met dank aan Kees van Dijk uit Sneek, die in contact was ooit met een familie lid van Johannes Wardenier, woonachtig in Canada

Kees van Dijk in actie (links )

Tony(Toon) van Roon een radio technicus en uitvinder als 'nazaat' van Johannes Wardenier