Johannes Wardenier en zijn jeugd

Johannes Wardenier (1912, Steenwijkerwold, Witte Paarden - ) geboren als laatste kind van zijn vader Jan. Op 3jarige leeftijd verloor hij zijn geliefde moeder. 

Johannes ging tijdelijk wonen in Hengelo en kwam terug toen zijn vader hertrouwde met een kinderloze vrouw. De verstandhouding met haar was op zijn zachst gezegd belabberd. Ze werd dan tante genoemd door de kinderen.

Op de lagere school kon hij amper zich concentreren en na de lagere school was het 'advies' dat hij maar ging werken in een beschuitfabriek. De knutselaar kreeg toen zijn kans.....

U ziet aan deze geweldige fotografie hoe mooi hij staat afgebeeld tussen werkelijk honderden brieven en telegrammen. In een gesneden kostuum, haar strak en een sigaar houdend, een even gevierde jongeman. Prachtig!

 

 

Op 12 jarige leeftijd werkte Johannes bij een Beschuit bakkerij te TUK, een gehucht bij Steenwijk. Hij werd al snel ingezet om een beschuitinpak machine te maken.

Steenwijk jaren twintig....zonder geluid.

Het stadje Steenwijk was zeker een thuishaven voor het kind Johannes Wardenier die geboren werd in het nabijgelegen Steenwijkerwold.

Ondanks dat Johannes Wardenier niet opgroeide in Wolvega werd hij wel 'wereldberoemd' dankzij dit grote dorp liggend in Friesland.Daarom nemen we u ook mee in de geschiedenis van de begin jaren 1900 - tot 1934.